keskiviikko 2. marraskuuta 2016

KorttiaskarteluaKun Tyttö osti Taikasormet messuilta joulukorttiaskarteluun tarvikkeita, sain minäkin valita paljousalennuspakettiin pari 3D-korttikuva-arkkia.  Eilisiltana halusin kokeilla tehdä niistä kortteja.  Kaivoin varastosta muitakin askartelutarvikkeita, joita on ihan liikaa kasaantunut vuosien varrella.  Varsinaisia korttiaskartelujuttuja ei löytynyt.  Tarrapalat korvasin tekemällä kaksipuoleisesta teipistä pikkupalloja.  Eihän ne ihan niin hyvin toimineet, mutta kelpasivat. 

Tällaisia niistä sitten tuli.  Koristenauhoja tai -teippejä olisi pitänyt olla enemmän, mutta halusin käyttää jo valmiiksi kotoa löytyviä tarvikkeita jo säästösyistäkin.  Itse ihastuin eniten lumiukkokorttiin, se onnistui mielestäni parhaiten.  Kyllä tämäkin olisi ihan kiva harrastus ja siinä varmasti silmä kehittyisi, mutta mihin ne kaikki valmiit työt laittaisi.  Sama juttu on himmeleillä, tykkään koota niitä, mutta loppusijoituspaikat ovat hakusessa.  Kortteja menisi tietenkin joulun aikaan, mutta entäs muu vuosi.  Miten te korttiharrastajat tämän asian koette? 


26 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja ja minäkin ihastuin eniten lukiukkoon:)
  Sama ongelma on minullakin korttien kanssa.Ei niitä paljon mene myyjäisissäkään kaupaksi ja pitää vähän himmailla askartelun kanssa.Anopille menee jonkin verran, kun hän lähettää paljon kortteja suuren sukulais-/ystävä-/tuttavajoukon ansiosta.Kokeile ensi kerran kirpparilla menisikö kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä voisi kokeillakin, jos tässä innostun niitä tekemään. Aika koukuttavaa kyllä oli.

   Poista
 2. Kauniita kortteja teit. Ja onhan se hyvä että käyttää ne tarvikkeet pois mitä on,sitten voi hankkia uusia jos on tarvis :)Itse teen nykyään vain omiin tarpeisiini kortteja, ja tykkään kyllä lähetellä. Harmi kun monet lähettävät vain sähköpostia tai viestejä, mutta jos vaikka tämä kortti innostus heräisikin vielä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pyrin lähettämään kyllä syntymäpäiväkortteja, jos vain muistan ajoissa postittaa, jos en, niin silloin tulee vain viestiteltyä. Itsestä on kyllä kiva saada kortteja.

   Poista
 3. Kauniita.. tarteekin tässä itsekin ryhdistäytyä ja alkaa noita kortteja väsäilemään..

  VastaaPoista
 4. Moro; itse en ole ollut koskaan askartelija, vaikka hyllyissä on paljon askartelumateriaalia, poikien tyttäret niitä meillä käydessään käyttävät. Meidän Eläkkeensaajien kerhossa tehdään aivan upeita moniin tilaisuutiin kelpaavia kortteja. Niillä yhdistys muistaa kaikkia merkkipäiviään viettäviä jäseniään ja myyntiinkin niitä riittää. 3€ niistä pyytävät. Sivusta katsellen mielenkiintoinen harrastus...pitäiskö...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa kokeilla ainakin. Katselin netistä, että ei noi tarvikkeet kovin halpoja ole eli tuo kolme euroa ei ole ollenkaan paha hinta.

   Poista
 5. Tosi kauniita kortteja! Itse tein joulukortit viime vuonna, mutta tänä vuonna lähetetään ostokortteja. Mutta kiva niitä on tehdä. Mukavaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa keskiviikkoa sinnekin!

   Poista
 6. Kotona olevat askartelutarvikkeet kannattaa käyttää. Hienoja kortteja olet tehnyt. Mäkin yritin käyttää viimevuoden askartelutarvikkeet nyt, melko hyvin sain tuhottua ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tosiaankin yrittää käyttää noita tarvikevarastoja pienemmäksi. Hienoa että olet siinä onnistunut.

   Poista
 7. Herttanen sentään kuinka söpöja kortteja! :)

  VastaaPoista
 8. Joskus, kun teimme lasten kanssa "liikaa" kortteja lähetimme loput tervehdyksen kera vanhusten palvelutaloihin. Henkilökunta kirjoitti niihin yksinäisten asukkaiden nimet. Hienoja kortteja kaikki. Minun suosikkini on alarivin vasemman puoleinen. Hyvää yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on aivan loistava idea. Tuo "uunikortti" oli minustakin kiva.

   Poista
 9. Mailailun myötä joulukorttien tarve on kutistunut kutistumistaan. Viimeisenä kortitettavana kiikkuu vanha sukulaistäti, joka ei ikinä ole netiin itseään näppäillyt. Lahjapaketteihin sentään vielä kääräistään jotain konkreettista ja paketti kortitetaan. Kohta varmaan lahjatkin toimitetaan virtuaalisina 3D-tervehdyksinä. Pistä siitä sitten virtuaalivillasukkaa varpaiden lämmikkeeksi. 
  Te, joilla on runsaat kortintekovarannot, oletteko kuulleet ATC-korteista? Näen niistä kivoja näytteitä, kun ystävättäreni irrottelee arjesta ATCn parissa.
  ATC (Art Trading Card) on pelikortin kokokoinen kartonki, joita askarteluliikkeet myyvät, jollei itse halua pohjaa leikellä. Kortille rakennetaan kollaasi. Aihe, tyyli ja materiaali ovat täysin vapaat. Kaikki käy. Harrastajilla on vain kaksi sitovaa sääntöä: 1) kortin koko ja 2) kortteja ei saa myydä. Kuukausihaasteita ja vaihtopiirejä pyörii netissä maailmanlaajuisesti. Tekijät toimittavat vaihtarit toisilleen perinteisesti, postin kuljettamina.
  Heräsikö uteliaisuus? Visuaalista ilotulitusta aiheesta on tarjolla kuvahaulla ”ATC cards” tai ”ATC kortit”
  Lumivaloa kaikille kortticraftaajille!

  VastaaPoista
 10. Kyllä heräsi uteliaisuus ja kävinkin katsomassa jo kuvia ja tietoa. Todella taidokkaita kortteja ja niin paljon eri tyylejä tehdä niitä.

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka söpösiä kortteja kaikki, vaikka taitaa tuo lumiukko ihanin olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin miustakin lumiukosta tuli paras.

   Poista