perjantai 18. maaliskuuta 2016

Vanhat lehdetSain anopilta pinon vanhoja lehtiä luettavaksi tai ei nyt kauhean vanhoja, syksyisiä ja tuorein helmikuulta.  Alkoi taas suututtaa.  "Yksin asuvan tarkka talous", toisen esimerkin nettoeläke 1290 euroa, muttei mitään asumiskuluja, kun asuu poikansa perheen tilalla.  Toisella nettoeläke 1200 euroa ja lisäksi lesken eläke 790 euroa.  Siis lähes kaksitonnia ja velaton iso talo.
Mitä tarkkaa taloutta noiden tuloilla ja menoilla pitää olla? Ei mitään.  Miksi otetaan esimerkeiksi tuollaisia, joilla on asiat ihan hyvin?  Muutenkin aloin tarkemmin katsella tuon lehden juttuja ja mainoksia useammasta lehdestä.  Matkat alkaen 1300 euroa, paljon kulttuuritapahtumia; eläkeläisen pitäisi käydä teatterissa vähintään kerran viikossa, elokuvissa ainakin.  Onko tämä mahdollista suurelle osalle eläkeläisiä?   Ei minulla ole varaa matkustella edes kotimaassa muuten kuin lasten luo, silloinkin matka-ajan määrittelee halvat junaliput.  Teatteria täällä ei ole kuin lähes 130 km päässä, elokuvia ehkä joka toinen viikko.  Eikä minulla ainakaan olisi varaa käydä joka viikko jossain kulttuuririennossa, vaikka niistä tykkäisinkin.  Mielelläni kävisin konserteissa, teatterissa, elokuvissa ja kahviloissa, jos olisi varaa ja mahdollisuus.  Toivoisin, että lehden jutut olisivat tasapuolisesti myös niistä, joilla oikeasti on tarkka talous ja jotka eivät asu suurkaupungeissa.
Ärsyttää.

2 kommenttia:

  1. minä luin kyseisen lehden jutun vasta tänä kesänä;-) Eipä tule tilattua lehtiä, mutta otan matkaan välillä siistejä lehtiä lehtiroskiksesta. Mua sieppasi tuo juttu todella pahasti, noillahan on isommat tulot kuin kokopäivätöissä käyvällä meikäläisellä tai jälkikasvullani.
    Et lehti on periaatteessa mukava ja hyvä lehti, mutta nuo ansiotasot... Kerran siellä oli juttua nykynuorten tulevista eläkkeistä (ja palkoista). Esimerkkinä oli 18-v. jolle laskettiin alkupalkaksi sama kuin minulla nyt - ja parin vuoden päästä palkkansa oli noussut jo 300 euroa - minulla tulee olemaan tämä sama palkka eläkeikään asti eikä 18-vuotias ole voinut kovin kummoista ammattia vielä opiskella.

    VastaaPoista
  2. Minäkään en tilaa lehtiä, luen kirjastossa tai saan tutuilta. ET lehden jutuissa kaikki tuntuvat olevan todella hyvätuloisia. Ja niissä esitellyt aktiviteetit kalliita.

    VastaaPoista