maanantai 28. maaliskuuta 2016

Valkoisen sävytEi pitäisi lampun valossa vaihtaa lankaa.  Olen iltaisin ja reissussa ollessamme virkannut näitä Tuhatkaunoksi kutsuttuja neliöitä puuvilla- ja bambulankoista, joita on korillinen varastossani.
Olen tehnyt lappuja eri väreillä, mutta kaikkiin lehdykkäkerroksen ja reunakerrokset valkoisella.  Käytin ensin valkoisen pikkukerän lopun ja jatkoin täydestä valkoisesta saman merkkisestä langasta.  Aamulla katsoin virkkauksiani ja kuinkas ollakaan pieni kerä oli ollut puhtaanvalkoista ja jatkamani lanka luonnonvalkoista.  Ei niitä sävyjä kuvissakaan kunnolla erota, mutta parempi oli purkaa puhtaanvalkoiset  reunakerrokset ja tehdä kaikki reunakerrokset luonnonvalkoisella ja lehdykkäkerrokset puhtaanvalkoisella.  Mitäkä tästä opin, vyötteet kannattaisi säilyttää myös pieniin jämälankoihin ja jos niitä ei ole, niin verrata sävyjä päivän valossa.


2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä&värisiä neliöitä:).Minulla on kunnon käsityöjumi menossa.Kaksi virkattua vessanmattoa sain sentään valmiiksi,nekin anoppi tilasi jo puoli vuotta sitten...taidan tarvita pienen potkun persauksille,että saisin lankapaaston kunnialla loppuun;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miullakin alkoi neulominen tökkiä, nyt vain virkkaaminen puuvillalangoilla sujuu.

      Poista