tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tavoite 2 maaliskuu 2016


Maaliskuussa tuntui, etten saavuta tavoitteitani missään ryhmässä.  Rahaa tuntui kuluvan huomattavasti enemmän kuin aiemmin ja pääsiäinen ja useammat synttärijuhlat eivät tehneet hyvää verensokerille eikä laihdutukselle.  Annoin liikaa periksi ja venytin rajojani ja kärsinkin ainakin pääsiäisen aikaan liiasta syömisestä vatsakipujen muodossa.


Tein jo tänään maaliskuun kirjanpidon ja pieleenhän tämä kuukausi meni.  Ruokaan kului rahaa noin kaksisataa enemmän kuin tammi-helmikuussa eli nyt meni ruokakulut jo 500 euroon.  Tässä kuussa oli myös Miehen viikon talviloma, jolloin kävimme pari kertaa "ulkona" syömässä ja muutenkin syötiin vähän kalliimmin.  Myöskin kausiherkut (rahkapiirakkaa, mämmiä, suklaamunia, pashaa, kanaa yms) olivat ylimääräisiä menoja.  Ensi kuussa pitää yrittää palata tavallisiin, edullisiin arkiruokiin.


Maaliskuuhun sattui myös kolmen kuukauden lääkehankinnat ja tämän vuoden uutuus eli viidenkympin omavastuu eli niihinkin meni yli 100 euroa.
Myöskin nettimaksu erääntyi poikkeuksellisesti jo maaliskuun puolella. Maaliskuussa erääntyi myös helmikuussa saamani parkkisakko 50 euroa. Lahjahankintoihinkin kului rahaa. Tulopuolta kasvatti Huuto.netissä myymäni vaatteet yhteensä 48,95 euroa.  Säästöä tuli myös siitä, etten tuhlannut tässä kuussa kuin noin 13 euroa lankoihin ja virkkuukoukkuun.  En ostanut kankaita, en vaatteita!
Näistä se sitten kertyi kaikkiaan tappiollinen -27,97 tulos.


Tappiollisesta kuukaudesta huolimatta tein Vävyn avustamana itselleni rahastosijoituksen OP Maltillinen rahastoon, jonne sijoitin tammikuussa säästämäni 100 euroa ja sitten maaliskuussa siirsin sinne 50 euroa.  Teimme suoraveloituksen, jolloin joka kuukausi menee käyttötililtäni 50 euroa tuonne sijoitukseen.  Vuoden lopussa siellä pitäisi olla ainakin se 600 euroa.  Tällä hetkellä kasvua on jo ollut 1,67 euroa. 

2 kommenttia:

 1. Sama vika rahikaisella,tämä kuukausi on mennyt ihan plörinäksi.Sain huomata,että jos vähänkin keskittyminen herpaantuu niin ravitsemuspuolella vedenjuonti ja kasvisten syönti vähenee humpsahtamalla ja taas tuli syöttyä vähän mitä sattuu.Onneksi 5 aterian rytmi on jo uponnut jonnekin syvempään muistiin.Luo toivoa,että jospa se joskus samalla tavalla uppoaisi myös muukin terveellinen:)
  Minulle oli taas viime kaupunkireissulla onni, että olen lankapaastolla.Alexisissa oli lankoja -70% ja taatusti olisin hamstrannut niitä jos olisi ollut "lupa".Tämän kuun lankapaastokin oli aika hiljaista, kun on kamala jumi päällä.Ei huvita neuloa yhtään:S...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten pystyit olemaan ostamatta -70% lankoja? Voit olla ylpeä itsestäsi!

   Poista