maanantai 31. lokakuuta 2016

Lankalaihis lokakuu 2016
Vaaleanpunaiset lasten villasukat Novita Nordic Woolista ennättivät vielä valmistua lokakuun puolella.  
Nyt onkin käytetty nämä vaaleanpunaiset langat loppuun. 
Sain myöskin tehtyä viime Helsingin reissullani ostamistani Lovikka langoista lapaset mukaellen Lovikka lapasten ohjetta.  Nämä miesten kokoiset lovikat päätynevät Kuopukselle.  
Harmittaa, kun myyjä väitti, ettei kahdesta kerästä tule lapasia ja ostin sitten kolme, nyt minulla on kaksi pientä jämälankakerää sekä yksi kokonainen.  Ehkä niistä saa vielä lasten lapaset tehtyä.  Yleensäkin harmittaa aina, jos jää yksittäiskeriä, etenkin tällaista erikoislankaa, mutten uskalla ottaa aina riskiäkään, kun lankakaupat ovat niin kaukana.


Lokakuussa tuli neulottua todella monet sukat ja lapaset.   Osa oli pieniä lasten lapasia ja sukkia, toisaalta sitten vastapainona miesten lapasia ja koon 46 villasukkia.   Kokeilin viime viikolla kirppiksellä miesten villaukkien menekkiä ja se yllätti positiivisesti, isot koot menivät mukavasti kaupaksi. 
 Lasten sukat ja lapaset eivät niinkään kelvanneet.
Tämän kuun lankalaihistulos oli kulutuksen osalta 1100 g/1965 m ja ostoja oli myös reilusti eli 800 g/1238 m.  Nettokulutukseksi jäi 300 g/727 m.  Näillä näkymin pitäisi saada lankavarastot kulutettua melko tarkkaan vuoden loppuun mennessä puuvillalankoja (kesälankoja) lukuunottamatta.


4 kommenttia:

 1. Onnea! Epäilemättä asettamasi tavoitteet toteutuvat. Eivät myyjät kaikkea tiedä, sanoo nimimerkki "Nuorena kaupassa myyjänä ollut". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, luotin liikaa erikoisliikkeen myyjään. Seuraavalla kerralla luotan itseeni enemmän.

   Poista
 2. Vau,lankavarastot tyhjäksi:D.Minulla ei ole siitä "pelkoa",mutta laihistelen edelleen jo ihan rahankin säästämisen takia.Nyt sain ompelukoneen toimimaan ja yritän vähentää myös kankaita.On niin paljon tuota materiaalia,että joka paikka täyttyy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minullakin olisi kankaita ihan liikaa. Olen yrittänyt myydä joitakin kirppikselläkin, mutta silti niitä riittää. Askartelumateriaaliakin on ja paljon muitakin ;)

   Poista