torstai 27. lokakuuta 2016

Reissukäsitöitä
Alkuviikon reissun aikana  virkkasin iltaisin vanhaa liinamallia.  Mallina toiminut sininen pikkuliina on noin 40 vuotta vanha.  Silloin lukioikäisenä virkkasin todella paljon, myös naapureille.  Poika ihmetteli, että mitä noilla pikkuliinoilla oikein tehtiin.  Niitähän pidettiin sohvapöydillä, lipastojen päällä yms.  Lankana tuossa sinisessä on Säterin viskoosilanka, jota äiti tilasi jostain erivärisinä kartioina.  Sitä samaa lankaa löytyi pari vuotta sitten Miniän äidin lankavarastoista.


Halusin kokeilla, vieläkö onnistuisi tuo silloinen suosikkimallini.  Otin reissuun lähtiessäni valkoisen puuvillalankakerän mukaani ja tein mallin mukaan.  Lanka riittikin viimeistä kerrosta vaille valmiiseen työhön.


Jos haluat virkata ko. mallisen liinan, se kyllä onnistuu näiden kuvien perusteella.  
Aloituskerrokseen tein 20 kjs ja siihen 40 pylvästä.  


Kiinteitä silmukoita on tuossa 13 ja ne vähenevät joka kerroksella aina kahdella 
eli 13-11-9-7-5-3-1


Ketjusilmukoita kiinteiden silmukoiden molemmin puolin tein 10.


Menomatkalla tekemiini lapasiin pikku Prinsessa halusi minun "liimaavan" hapsulankaa.  Termit eivät aivan vielä ole hänellä hallussa ;)  Valmiista lapasista tarkisti heti, että onhan siilillä silmät ja suu.


Maanantai-iltana ennätimme kirjastoreissulla käväistä Lankamaailmassa.  Katselin vähän tarvikkeita ja lankoja joulukalenterivaihtoa varten.  Niistä kuvia myöhemmin joulukuussa.  Ostin kuitenkin tarjouksessa ollutta Lovikka lankaa, lapasia varten tietenkin.


16 kommenttia:

 1. Minulla on noita pikkuliinoja jos missä...rakkaan ystävän virkkaamia. Minultahan tuo taito puuttuu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli, kun Poika sitä käyttöä ihmetteli, ehkä nuoret eivät niin niiden päälle ymmärrä. Kivoja virkkaustöitä noi liinat kyllä on ja nättejä käyttääkin.

   Poista
 2. Se on totta, meidänkin nuoret ei käytä liinoja missään. Se oli toista sinun ja minun nuoruudessa, niitä piti olla jokapaikassa. Mäkin oon virkannut paljon, nyt ei enään tarvitse. Ihanat siililapaset. Kaunista toi ostamasi lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä millaiset lapaset tuosta kirjavasta tulee. Näyttää todellakin kauniilta tuossa vyyhdellä.

   Poista
 3. On niin kauniita nuo pikkuliinat! Voi kunpa itsekin osaisin virkata!! :)
  Mukavaa torstai-iltaa! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniit liinat ja ihanat siilirasat ♫
  Kivaa ehtoota Sinulle ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa torstai-iltaa sinulle.

   Poista
  2. Tykkään kans virkata pikkuliinoja, miusta on kiva seurata kun kerros kerrokselta valmistuu hieno kuvio! Noissa liinoissasi on hyvä malli, kiitos kun jaoit ohjeen :)

   Poista
  3. Pikkuliinojen edistymistä on todellakin kiva seurata. Saa nopeasti valmista.

   Poista
 5. Sinulla on ahkerat kädet. Kauniita liinoja niin malli kuin uusikin. Pikkuprinsessalla oli hauska idea ja kiva mummo, joka toteutti sen. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Oih, oppisinpa itsekin virkkaamaan tuollaisia liinoja.. nyt vaan on joutunut niitä metsästelemään kirpuilta, virkatut pitsiliinat kun sopii niin moneen juttuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin onkin keksitty mukavasti uusiokäyttöä noille. Saadaan siten muistot talteen.

   Poista
 7. Kauniita pitsiliinoja. Ja varsin ahkera bloggaaja näytät olevan. :)

  VastaaPoista