perjantai 23. syyskuuta 2016

Sadetta ja kirppistelyäTänään, vaikka oli sateinen päivä, oli silti kaunista ajella kaupunkiin kirppikselle.   Autossa kuuntelin Radio Novaa (ainoa mikä kuuluu kunnolla meilläpäin) ja Liikenteessä-ohjelmaa.  Tulipa vaan mieleeni, että vaikka täällä ei kaikki ole lähellä ja kaikkea ei heti ole saatavilla, niin onpa tässä maisemassa kivempi ajella kahdeksaakymppiä kuin madella kehä ykköstä kotiin.


Kirppiksellä on siis eka viikko taas takana ja toinen alkamassa.  Tällä kertaa minulla on rekillinen Tytön ja Vävyn vaatteita ja alahyllytila sitten omia juttujani mm. käsityölehtiä, ompelutarvikkeita, trikookankaita (kun se saumuri ei ole kunnossa) ja joitakin askartelutarvikkeita.  Hinnat 0,50 - 5 euroa.  Oletin, että myynti ei nyt ole niin hyvä kuin viimeksi, mutta yllätyin.  Ensimmäisen viikon myynti oli 137 euroa, huikea!  Katsoin pikaisesti, että siinä on noin puolet ja puolet kumpienkin tavaroita.  Pitää vielä laskea tarkemmin ja tilittää eteenpäin.  Kyllä tuonne kannattaa viedä mielummin kuin heittää menemään. Lahjoittaakinhan tietenkin kannattaa myös, mutta itselleni nuo muutamatkin kympit tulevat ihan tarpeeseen kuten myös mielekäs tekeminen.  Innostuneena hyvästä myynnistä varasin lokakuun lopulle viikon paikan syksyisempien vaatteiden myyntiä varten.  Suurin työhän siinä on hinnoittelu, joka vie aikaa, muutenhan riittää, kun vaikka käy kerran viikon aikana katsomassa ja tarkastamassa onko hintatarrat (maalarinteipit) paikoillaan ja pöytä siisti.  Ensi viikolla, kun olen pikku Prinsessan luona, en pääse edes käymään kertaakaan, onneksi perjantaiksi ehdin kotiin purkamaan ja hakemaan lopputilityksen.


Nyt aloittelen ruuanlaittoa ja sitten odottelemaan Miestä töistä kotiin ja Tyttöä ja Vävyä yökyläilemaan.  Ohjelmassa ainakin saunomista ja pelaamista.  Hyvää viikonloppua sinulle sinne ruudun toiselle puolelle!

  

10 kommenttia:

 1. Kiitos! Hyvää viikonloppua, myös sinulle...:)

  VastaaPoista
 2. Oi onpa hyvin käynyt kaupaksi! Samaa toivon, kun itsellä kirppispaikka pian. Kyllä ne rahat aina tarpeeseen tulee. :)
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hinnoitella ne sopiviksi, menee enemmän. Jos laittaa kalliimmat hinnat, niin jää käsiin ja tulos pieneksi. Tämän olen ainakin oppinut.
   Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Hyvin meni sulla kirppiksellä, kannatti vaikka työtäkin siinä on. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä aina työtä lajitella vaatteet ja hinnoitella ne, mutta kun aikaa on niin tekeehän sitä. Saa sitten palkinnon, kun näkee, että ne tavarat kulkeutuu eteenpäin.

   Poista
 4. Hyvää huomenta. Ei sinua voi ainakaan ahneeksi syyttää. Täällä päin moni ylihinnoittelee tavaransa. Kierrän silloin tällöin kirppareilla ja katselen, mitä ostaisin sieltä, jos tarvitsisin jotain "uutta". Kirjoja ostan usein. Tässä iässä ongelma on päinvastainen. Kaikkea on liikaa. Kun aloitin ulkovarastojen siivoamisen, ajattelin ensin kirpputoria, mutta kuten sinäkin totesit, hinnoittelu on suuritöistä. Niinpä annamme ne jonkin järjestön kirpputorille. Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin. Minäkin laitoin joitakin kirjoja kirppikselle, pakko välillä tyhjentää hyllyjä.

   Poista
 5. Kirppiksellä on nykyään laidasta laitaan noita hintoja ja sinä oletkin laittanut hyvät hinnat ja pääset tavaroista ja vaatteista eroon ja tuo siinä kirppiksessä onkin juuri se ajatus :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla todellakin on tarkoitus päästä tavaroista eroon ja siksi hinnoittelen edullisiksi. Kiitos, ihanaa viikonloppua sinullekin ;)

   Poista