lauantai 24. syyskuuta 2016

Kynttiläaika


Nyt on kynttiläaika ja kestää lumen tuloon saakka, totesi lähikaupan myyjä, kun ostin näitä kynttilöitä.  Mielelläni olisin ostanut vahvan oranssin ja mustankin, mutta en halunnut mennä isompaan markettiin, vaan tyydyin siihen valikoimaan mitä lähikaupasta sai.  Miellän myös tuon tumman violetin syksyn väreihin ja harmaa ja sininen taas ovat muuten lempivärejäni.


Kissaa kiinnosti kovasti uudet jutut pöydällä.  En uskallakaan polttaa tavallisia kynttilöitä sisätiloissa, kun kissat ovat  liian kiinnostuneita niistä ja hyppivät ja juoksevat, jotta pelkään kynttilöiden kaatuvan.  Ulkona ne jättävät ihme kyllä ne rauhaan.  


Tämä sininen lyhty on hieman kärsineen näköinen.  Syksyn myrskyssä se oli lentänyt terassilta maahan ja liitokset olivat vähän auenneet.  Onneksi lasit pysyivät ehjinä.
 Olen talvisin ripustanut lyhdyt amppelikoukkuihin terassille, mutta nyt syksyllä, kun tuulee usein kovasti, ne heiluvat ja rämisevät niin paljon ilmassa, että Koira haukkuu ihmeissään sisällä.
Ihastellaan niitä nyt sitten pöydillä ja lattialla.


16 kommenttia:

 1. Kauniita kynttilöitä! Tuo sininen lyhty on kaunis. Kynttilöillä saa niin ihanaa tunnelmaa. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Pimenevissä illoissa on parasta juuri se että saa kaivaa kynttilät ja villasukat esiin. Täälläkin palaa tunnelmavalaistus joka ilta :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin! Villasukat täälläkin jalassa ;)

   Poista
 3. Kynttilän aika on kyllä aina kun on pimeetä, minulla myös terassilla ihan kevääseen asti..Ihanat tunnelmanluojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilän valo on kyllä ihanan tunnelmallista.

   Poista
 4. Meillä myös kynttilöitä poltetaan ahkerasti. On ne niin ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Ja enemmänkin polttaisin sisälläkin, jos noita aina uteliaita kissoja ei olisi ;)

   Poista
 5. Hei Mummo ! Poikkesin sinun blogiin kurkkamaan toisen blogin kautta, kaunis blogi niin kauniita kunttilöitä jotka antavat tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva että poikkesit. Toivottavasti tulet uudestaankin ;)

   Poista
 6. "Nyt sytytämme kynttilän,
  se liekkiin leimahtaa,
  Me odotamme ........,
  ........ ........

  Olet loihtinut tunnelmallisen idyllin. Kynttilän liekki on vangitseva. Hyvää yötä.

  VastaaPoista
 7. Mä kans oon hankkinut kynttilöitä. Yhden oranssin ostin, meillä ei kans kyläkaupas ollut sitä väriä, niin ostin vihreän, vaikka se vähän viittaa kevääseen. Harmaasta mäkin pidän, ostan usein jouluksi sitä ja punaista joukkoon.

  VastaaPoista