tiistai 20. lokakuuta 2015

Talven tuntua


Ollaan nyt parina aamuna käyty Koiran kanssa metsässä kävelemässä.  Eilen oli pakkasaamu ja luonto hieman kuuran peitossa.  Tänä aamuna olimme myöhemmin liikkeellä ja suopolku upotti paikoitellen syyssateiden jäljiltä,
Keräsin mustikanvarpuja talteen, jos niistä saisi vaikka jotain kivaa askarreltua.  Ne voisi maalata vaikkapa valkoiseksi tai tehdä kranssiksi.
Eilen iltapäivällä aurinko paistoi ja näkymä keittiön ikkunasta oli aurinkoinen kuin kesällä.

Eilen järjestelin vaatenaulakoita ja keräsin kesätakit varastoon vietäväksi.  Talvitakkeja oli jo naulakkoon ilmestynyt, kun aamuisin ja iltaisin on jo niin  kylmän tuntuista ja uunissakin on tuli ollut jo muutaman viikon iltaisin.  Uunin lämpö näin syksyllä on erityisen mukavaa.
Talitintit ovat tulleet metsän siimeksestä mökin nurkille ja koputtelevat ikkunan puitteita ja nurkkia.  Pikkukissa hyppii innoissaan ikkunassa ja Koira haukkuu.  Vanhempi Kissa taas on löytänyt rauhallisen piilopaikan jääkaappi-pakastimen päältä.  Sieltä on mukava katsoa "nuorison" riehumista ja talven tulon ihmettelyä.
2 kommenttia:

  1. Nyt onkin hyvä aika metsässä liikkumiseen kun ei vielä lunta ja hirvikärpäset kuolleet pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvikärpäset kiusasi tänä syksynä melkoisesti marja-aikaan. Nyt on mukava kävellä metsässä ja poimia tarvikkeita joulukransseihin yms.

      Poista