maanantai 5. lokakuuta 2015

Talvea odotellessa

Sunnuntaina piti laittaa pihaa talvikuntoon.  Pari perunan vartta oli vielä nostamatta ja sitten porkkanat.  Porkkanat olivat jotain babyporkkanaa ja siltä ne näyttivätkin.  Voi olla, että puput saavat talvella herkkuaterioita, kun suurin osa noista porkkanoista on niin pieniä, ettei niitä viitsi alkaa edes pesemään.  Onneksi tuli ostettua paikalliselta viljelijältä iso pussi porkkanoita ja perunoita.
Kehäkukat jätin vielä kukkimaan, mutta muut kasvit ja kukat raivasin jo pois.  Lauantaina ostimme Tytön kanssa callunoita 50 senttiä kappale.  Niistä tuli ihan hyviä, kun laittoi amppelin reunoille kuusen havuja.  Koiran kanssa käytiin keräämässä myös läheisestä metsästä kanervia tai siis minä kävin ja koira odotti tiellä, ei viitsinyt märässä kanervikossa hyppiä.  Toivottavasti viime lauantain kaltaista myrskyä ei tule, jotta kanervan ja kuusen oksat kestävät ruukuissa. Kettu, joka kurkistaa yhdessä kuvassa, on Kuopuksen.  Hän oli pienenä ihastunut kettuun niin paljon, että sitä piti olla paidoissa, tyynyissä ja pehmoina.
Eilisiltana oli kiva laittaa jo kynttilöitäkin lyhtyihin palamaan, kun kesäkukat oli poistettu.  Talvi voi nyt tulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti