Viikonlopun aikana tein ensimmäisen satsin simaa.
Tykkään tummasta simasta ja teenkin sen kokonaan fariinisokerilla.
Kotikaljaa en jostain syystä ole saanut koskaan kunnolla onnistumaan,
mutta sima on aina onnistunut ja maistunut.
Jo monta kymmentä vuotta sitten keräsin näitä "vanhan ajan" simapulloja.
Ne ovat niin kivan näköisiä ja käytännöllisiä.
Ensimmäiset pullot on toivottavasti maisteltavissa jo loppuviikosta,
kun Kuopus tulee kesärenkaita vaihtamaan.
Jokos teillä on vappusimat tulossa?
Kiitos muistutuksesta!!!
VastaaPoistaoispa tainu simat jäähä tekemättä,ei hitustakaa oo mielessä siman teko käyny teen kans tummaa simaa..minä en osaa tehdä kotikaljaa,johtuneekohan se siitä kun itse en juo sitä,enkä koskaan oo maistanu ykköstä,kolmosta tai nelosta,kaljan tuoksut yököttää,:)
...mutta sinula niin kauniit simapullot,kätevä lokerokassi;)
Mukavaa alkavaa viikkoa,sinulle;)
:) nyt tarvikkeet ostettu.
PoistaMillä rasvalla /öljyllä paistat munkit.
Minä olen koookosrasvalla,mutta kaupan kassalla nuori äiti kysyi minulta voiko munkkeja paistaa "rapsi"-öljyssää,vastasin että kyllä:) ja kotiin tultuani aattelin puhuinko höpöä;)
Onneksi me saadaan aina kummityttöni äidiltä kotikaljakanisteri joululahjaksi. Kinkun kanssa se on hyvää.
PoistaOlen minä munkkeja öljyssä paistanut, ihan jotain edullista ostanut.
Et siis puhunut hopöä :)
Kauniit simapullot sinulla :) Tänään juuri ostin sitruunoita, kun kaupassa kävin joten jospa tässä joku päivä saisi simankin tekeytymään.
VastaaPoistaMinulta se meinaa aina jäädä viime tippaan. Nyt kerrankin ajoissa.
PoistaÄiti tekee meille aina simaa. Sunnuntaina oli laittanut siman tulemaa ja tuollaisissa pulloissa on meidänkin simat aina.
VastaaPoistaKäteviä pulloja ja kauniita.
PoistaNams. Taidan käydä äidin simaämpärillä. ;)
VastaaPoistaAjankohtaista vierailla äidin luona.
Poista