keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Pakkaspäivän lämmikkeeksi



Olen joskus ostanut punajuurivalmiskeittoa ihan kokeilumielessä ja tykkäsin.
Nyt huomasin kaupassa tällaisen pötkylän punajuuri-perunasosetta alle euron hintaan. 
Ajattelin, ettei siinä paljoa rahaa menisi hukkaan, jos epäonnistuisin.


Puolisen litraa vettä, sose ja lisäksi yrttisuolaa ja päälle creme fraichea.
Siitä tuli hyvää.
Keitto on ihanan lämmittävää pakkaspäivän ruokaa ja tuosta tuli 3-4 isoa annosta.
Kannatti kokeilla.


Lopuksi vielä (ja taas) aurinkoisen pakkaspäivän luontokuvia ihan tuosta meidän pihapiiristä.







Postinhakureissulla tien vieren koivut ja pajut olivat saaneet ihanat lumikoristeet.

27 kommenttia:

  1. Kylläpä teillä on kaunista ja talvista! Tuollaista keittoa voisikin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkäsin kovasti ja siihen voi sitten lisätä maun mukaan lisukkeita.

      Poista
  2. Pakkaspäivinä on ihana syödä keittoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ne lämmittävät mukavasti. Täällä olikin aamulla pakkasta yli 25 astetta.

      Poista
  3. Wau! Kiitpos vinkistä, tuota täytyy kokeilla. rakastan sosekeittoja ja kulkevat mukavasti eväänä töissäkin.
    Kyllä teillä on jylhät maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...siis kiitos! Sormet ei näköjään osu oikeaan...

      Poista
    2. Ja pari leipäpalasta lisukkeeksi, niin jo jaksaa eikä tule ähky olo.

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa tuo keitto!
    Meillä ei punajuuresta välitä kuin minä, siksi ei tule punajuuri ruokia tehtyä.
    Kauniit talviset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lumi tekee maisemasta niin kauniin.

      Poista
  5. Minä tykkään sekä peruna-punajuuri-, että bortskeitosta, (miten lie kirjoitetaan?). Teen niitä usein. Hienot kuvasi saivat aikaan koti-ikävän. Kiitos niistä. Muutimme tänään Balin maaseudun idyllistä likaiseen kaupunkiin lähemmäksi lentokenttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpötila ero onkin meillä huima, teillä kovin lämmintä, meillä pakkasta yli 25 astetta tänään. Itse tykkään kovasti keittoruuista, ne paranevat vain lisää lämmitettäessä.

      Poista
  6. Kauniita lumimetsäkuvia :)
    Minä tykkään myös punajuurisosekeitosta ja laiskana/kiireisenä ihmisenä teen sitä juurikin tuollaisesta valmiista soseesta. Keittoon kannattaa kokeilla päälle fetaa, se sopii minusta siihen loistavasti.
    Mukavaa pakkaspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Fetaa pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla.

      Poista
  7. Voi ihme miten upeat pakkaskuvat !!! Niin kaunista.
    Kiitti tuosta sosevinkistä, hyvältä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  8. Noita lumen kauniisti verhoamia puita minäkin täällä ihastelen.

    VastaaPoista
  9. Oi miten hienoja kuvia teiltä!! Vaikka en kylmästä tykkää, niin puolensa on näillä kauniilla päivilläkin.
    Tuo onkin kätevää "valmisruokaa". Tänään huomasin kaupassa ekaa kertaa Popoa, eli porkkanaa ja porsasta-jauhelihaa. Oli tarjouksessa, ei ollut mennyt kaupaksi.

    VastaaPoista
  10. Tuota punajuurikeittoa täytyy kokeilla!
    Kauniit on olleet maisemat postinhakureissulla ja ihanaa seuraa myös♡

    VastaaPoista
  11. Hyvän keiton olet tehnyt. Upeat talvikuvat. Luonto on niin kaunis.

    VastaaPoista
  12. Tästä postauksesta tulikin ihan sydäntalvi-olo. Upea talvinen maisema ja höyryävä herkullinen keitto! Kiitos vinkistä! Rakastan punajuurta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikkapunajuuretkin ovat hyviä lisukkeita.

      Poista
  13. Kuvasi talvesta ovat kauniita. Pitää olla silmät kunnolla auki, että löytää sosetta kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joulun alla niitä oli enemmänkin, mutta muulloin ei tahdo löytää.

      Poista