torstai 5. tammikuuta 2017

Kotiin


Viime yön vietin vielä reissun päällä.  Iltajuna oli myöhässä ja pakkasta parikymmentä astetta, kun saavuin Joensuuhun, onneksi luotettava Foordini lähti vielä käyntiin asemalta.
Tänäänkin oli pakkaspäivä, kun Tytön kanssa kävimme kaupungilla asioilla. Oli monenmoista pikkuasiaa hoidettavana.


Kaupoissa oli alennusmyyntien loppuhuipennus jo meneillään lisäalennuksineen ja samalla kauppoihin oli jo tullut kevätuutuuksia. Kivahan niitä oli katsella. En muista milloin olisin vaatekaupoissa viimeksi kierrellyt.  Pienestä lasten vaatepuodista, Onni Ilona, löysimme -70 % alennuksella muutaman kivan vaatteen tulevalle pikku Prinssille.


Välillä kävimme lounaalla.  Amarillossakin on näköjään nykyisin lounasta tarjolla.  Tytöllä sattui olemaan ravintolan henkeen sopiva puserokin. Joskus aikoinaan töissä olessani meillä oli työpaikan porukalla tapana käydä perjantaisin yhteisellä lounaalla joko Amarillossa tai Rossossa.  Eipä siellä ole liioin sen jälkeen tullut käytyäkään, siksi ehkä ruoka tuntuikin nyt erityisen hyvältä.


Paikallinen ostoskeskus ei kovin vilkkaalta vaikuttanut torstaisena iltapäivänä. Tytön kanssa totesimme, että on hyvä vaan, kun emme asu enää samassa kaupungissa ja pääse useammin kaupungille yhdessä, rahaa siellä vaan kuluisi.  Toisaalta, kun harvoin käy, niin kerralla pitää ostaa tarvittavia juttuja enemmän.


Ihastelimme kaupoissa suloisia lastenvaatteita, ihan vauvakokoa sekä pikku Prinsessalle sopivaa taaperokokoa.  Kissapaitoja huomasimme useammankin, niistä varmasti Prinsessa tykkäisi.
Taitokorttelissakin kävimme.  Tyttö osti sieltä tuparilahjan ystävilleen ja minä Taitokeskuksesta Alli-sukkalankaa ja uutta Suomi-lankaa.  Edelliset sukkalangat kulutin viime vuonna loppuun, joten nyt oli hyvä syy täydentää varastoja.


Joensuussa varmaankin parhaat kahvileivät löytyvät Kahvila Houkkutuksesta.  Siellä mekin joimme kakkukahvit.  Voikin vierähtää pitkä tovi, ennenkuin seuraavan kerran pääsemme kahdestaan kakkukahveille, niin lähellä pikku Prinssin syntymä jo on.


Itse herkuttelin kirsikka-suklaa-kakulla ja Tyttö valkosuklaa-hovi-kakulla. Kahvittelun jälkeen Kuopuskin oli jo palannut kotiinsa ja kävimme tutustumassa hänen asuntoonsa ja veimme hänet Prismaan ruoka- ja pesuaineostoksille.  Monenmoista sitä vielä omaan kotiin tarvitsikin ja vieläkin jäi osa ostamatta.  Äitinä sitä huolehtii ehkä liikaakin, että onko Kuopuksella kaikkea tarvittavaa ja miten hän pärjää omillaan.  Onneksi on kuitenkin isosisko samassa kaupungissa tarvittaessa jelppimässä.  Illalla sitten ajoin vielä tänne omaan kotiin saakka.  Pakkasta oli täälläkin ja flunssainen Mies Koiran ja kissojen kanssa odottamassa.


24 kommenttia:

 1. Kotona jälleen!
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
 2. Tuttuja maisemia. Keskusta oli kyllä tänään aamulla todella hiljainen kun 8.30 - 9.30 aikana siellä olin :D Citymarketissakin oli mukava olla ihan kaikessa rauhassa.

  Amarillon ruoat on kyllä herkullisia ja omaan makuun sopivan runsaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä runsas ja mikä kivaa, sai ranskalaisten tilalle vaihtaa salaatin.

   Poista
 3. Matkoilla on kiva ja virkistävä käydä, mutta kotiin on aina myös mukava palata. Hyvää loppiaista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kotiin on mukava aina palata. Hyvää loppiaista sinullekin.

   Poista
 4. Oletpas reissaillut melkoisesti. Helsingistä Joensuun on pitkä matka. Kivoja elämyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä tuntuu olevan pitkä matka kaikkialle, itärajalla kun ollaan. Joensuuhunkin 130 km.

   Poista
 5. Ihanaa on saada viettää aikaa omien lasten kanssa, vaikka lapset ovatkin jo aikuisia. Itsekin kovasti nautin, kun pääsen oman äitini kanssa kiertelemään kaupoissa, ihan kahdestaan.
  Pikaista paranemista miehellesi, kovasti on nyt kaikkia flunssia liikenteessä.
  Mukavaa loppiaisviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aikuisten lasten kanssakin on kiva viettää aikaa ihan kahdestaankin. Etenkin Tytön kanssa on kiva kuljeskella kaupungilla.

   Poista
 6. Hyvä kun pääsit onnellisesti kotiin. Kivoja hetkiä sulla on varmasti ollut.

  VastaaPoista
 7. Kitiin on aina kiva palata =D Tuohon herkulliseen kakku hyllykköön jäin tuijottamaan...voi mitä herkkuja siinnä onkaan!

  Käy kurkkaa; http://rrimasa.blogspot.fi/2017/01/tassa-ensimmainen-blogi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle postauksestasi. Reissun takia blogin synttärit meni ihan ohi. Pitää palata vielä asiaan.

   Poista
 8. Eilen jännitin, miten pääset kotiin, kun kuuntelin uutisia junien myöhästymisistä. Onneksi autosi starttasi. Olette saaneet viettää oikeaa äidin ja tyttären laatuaikaa. Mikäs sen mukavampaa. Unohtamatta hyviä löytöjä ja maukasta suuhunpantavaa. Mukavaa pakkaspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pakkasta onkin täällä itärajalla 29,1 astetta.

   Poista
 9. Kiva reissu sinulla!
  Nyt iski miulle Joensuu-kuume. Eikä vähiten kahvilan kakkuhyllyn tähden! :)
  Hauskaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Joensuu on ihan kiva kaupunki, etenkin kesällä hyvin kaunis.

   Poista
 10. Välillä on kivaa lähtee reissuun onhan se vähän vaihtelua Hyvää Loppiaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa Loppiaista sinullekin.

   Poista
 11. Kiva reissu varmasti ollut! Hyvää loppiaista! :)

  VastaaPoista
 12. Mukava reissupostaus :) Leppoisaa loppiaista <3

  VastaaPoista