keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Keskeneräisyyden sietämistäOnneksi jotain valmistakin.  Yöpöydän kansi ja nupit olivat aiemmin puunväriset ja nyt kalkkimaalilla maalattuna siniharmaat.  Vanha opetustaulu muistuttaa syntymäkunnasta ja sopii väreiltään yksiin.  Tämäkin nurkkaus tulee muuttumaan, kunhan saadaan komerot koottua.
Onneksi on edes yksi nurkka rauhallisen ja seesteisen näköinen.
Muualla kodissamme valitseekin täysi kaaos.


Eilen tulivat vaatekomeroiden osat ja eihän ne mahtuneet muualle kuin tupakeittiön keskilattialle.
Nyt niitä joutuu kiertelemään ainakin viikonloppuun saakka.
Mies totesi eilen positiivisesti, että siinä on nyt sinulle hyvä maalaustaso.  Niinpä.
Pienissä tiloissa nämä maalaamiset yms aiheuttavat melkoisia järjestelyjä ja keskeneräisyyden sietämistä.  Maalaustarvikkeitakin pitää jossain säilyttää. Tavaroita joutuu siirtämään maalauksen edestä ja kaikkialla on sotkuista.
Olen aikatauluttanut ikkunoiden maalaamiset niin, että maalaan kaksi ikkunaan päivässä.
Siitä en rasitu liikaa eikä tule liian paljon huonekalujen yms. siirtoja kerralla.


Onhan siinä kaikenlaista touhua.  Ja sitten kun on vielä nämä joka paikkaan ennättävät apulaiset.
Ikkunan puitteiden maalaamisen yhteydessä maalaan myös verhotangot ja niiden kiinnikkeet.
Niin ja jotta touhu ei lopppuisi, niin nyt kun joudun irroittamaan verhotangot ja raivaamaan 
ikkuinoiden edustat yms, niin päätinpä siinä samalla pestä myös ikkunat.
Miten sitä oppisi, että tekisi vain sen työn mitä piti, eikä laajentaisi koko ajan ja sitten uupuisi.


Onneksi valmis työ palkitsee ja kun päiväurakka on tarpeeksi pieni, niin aamulla, kun herää,
 jaksaa taas jatkaa tekemistä.


Pakolliset ulkoilutkin on Koiran kanssa tehtävä, vaikka kuinka haluaisi vaan saada valmista aikaiseksi sisällä.  Tänä aamuna olikin ihana hankikeli.  Koira nautti, kun sai juosta pitkin metsiä.


Pieni arkkupöytä toimii meillä sohvapöytänä ja kätkee sisälleen askartelutarvikkeita.
Tämänkin kansi oli tummaa puuta, mutta maalasin sen vaaleammalla harmaalla.
Sopii todellakin paremmin ympäristöönsä.  Pinnan lakkasin kaksi kertaa väritömällä mattapintaisella lakalla, joka on samaa sarjaa maalien kanssa.
Kun eilen sain ensimmäisen ison ikkunan puitteet maalattua ja ikkunan pestyä ja verhot ripustettua, piristin näkymää vielä pienellä yksityiskohdalla ripustamalla pienen lasitimantin sälekaihtimen nauhaan.20 kommenttia:

 1. On tämä kevät vaan niin ihanaa pesärakennusaikaa..:)) Aamulla kävin kampaajalla ja sieltä tullessa on huonekalut ja tavarat etsineet uusia paikkoja....koirulit tuossa jo lenkille pääsyä odottavat...kun mami vaan malttaisi..D Koiruleita on kaksin kappalein, kun tytär soitti aamulla, että on saanut norovirustartunnan töistä, että haettaisinko Nipsu meille, kun ei hän pääse sen kanssa lenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi että tyttö sairastui. Tai ehkä teidän onni kun saitte Nipsun teille hoitoon.

   Poista
 2. Se hyvä puoli pienissä tiloissa on, ettei remontista voi tulla ikuisuusprojekti, kun tiloja tarvitaan normaaliin elämiseen. Jos tulee uskonpuute, mene tuon valmiin yöpöydän äärelle viettämään pieni voimaannuttava hetki. Vanha totuus on, että askare poikii uusia. Jollei muuten niin, kun joku nurkka on ehostettu, muut näyttävät nuhruisilta ja niillekin pitää tehdä jotain. Olen ottanut läksykseni sietää keskeneräisyyttä, toistaiseksi huonolla menestyksellä. Teillä on upeat ulkoilumaastot. Ikkunasta tuli kaunis kehys maisemalle. Timantti on hauska yksityiskohta. Mukavia hetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut että kun toisen kohdan ehostaa, niin toinen näyttää nuhruiselta.

   Poista
 3. Kaikki tekemäsi muutokset näyttävät hyvältä. Ehkä sitä kaaosta oppii sietämään, kun koko ajan kuitenkin jotain saa valmiiksi.
  Ihanaa keskiviikkoa ❤️

  VastaaPoista
 4. Meillä remontit on Kirstin sanoin ikuisuusprojekteja juuri tavaranpaljouden takia.Nyt olen yrittänyt raivata makkaria,että saataisiin se rempattua ja sekin on tehtävä seinä kerrallaan kun samassa tilassa on pyöriteltävä kolmea rulokaappia ja sänkyä.Ehkä juuri siksi sisäkattojen maalausta en halua edes ajatella;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin olisi pitänyt katosta ottaa vanhat loisteputkivalaisimet pois mutta totesin että sitten pitäisi katto maalata ja se on aivan liian iso urakka, joten ei katella kattoonpäin ;)

   Poista
 5. Kauniit verhot! Tulee varmana kivannäköistä, vaikka on ollutkin. Mutta uudistus kyllä piristää. Teillä näyttää olevan vielä Vähän ylimääräistä siellä :)
  Meillä on taas kaaosta, kun oon etsinyt varastoihin viedyt ylimääräiset tavarat Torille myyntiä varten esille, alkaa vähitellen ottaa aivoon, vaikka oon vienyt niitä ilmaiseksikin sinne ja tänne, astioita ei voi tiputtaa keräyslaatikkoon :) eikä roskiin, kun pitäisi olla vaan palavaa jätettä. Posliini esineet ei näy tekevän kauppaa. Selkiäisköhän tämä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vielä paljon lajiteltavaa kun vaan sais aikaiseksi. Nyt kasattu kaikki Vaarin talolle odottamaan inspiraatiota.

   Poista
 6. Kaaos on tuttua. Mutta kun kaiken saa valmiiksi ,ah sitä ihanuutta. meilläkin tuo apulainen tahtoo kanssa istutella taimia...vääriin kohtiin :)
  Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä lopputulostahan odotan ja sen voimalla jaksaa.

   Poista
 7. Mukavia puuhasteluhetkiä edelleenkin ♥

  VastaaPoista
 8. On se kiva aina saada uutta ilmettä kotiin. Varsinkin kevät pistää uudistumisvimman liikkeelle.
  Leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään valoisuus saa innostumaan ja toisaalta näkee ne nuhjuiset paikat ;)

   Poista
 9. Ihanaa puuhakkuutta huokuu postauksestasi. :) Nätiltä näyttää! Ottaisin mielihyvin tuon Punkaharju-opetustaulun, näyttää ihan Gallen Kallelan tyyliltä.<3 Siinä on rauhalliset ja tyylikkäät värit, todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin sen joku vuosi sitten kirppiseltä edullisesti kun oli jo huonokuntoinen, mutta ei haitannut minua. Tykkään siitä ja kun vielä syntymäkunnastani.

   Poista
 10. Olet tehnyt oikein nättejä muutostöitä.Sävyt nappivalinta.Aiotko maalata koko kaluston uusiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en. Mutta puunsävyiset maalaan kyllä.

   Poista