tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pidä huolta

Olen tänään väkerrellyt amigurumia, pientä pupua.  Yllättävän hidasta, kun osat tehdään erikseen, täytetään ja ommellaan kiinni.  Vielä puuttuu etujalat ja pieni töpöhäntä. Ehkä huomenna saan sen viimeisteltyä.
Huomenna on myös matkapäivä naapurikaupunkiin vuositarkastukseen.  Kymmenisen vuotta sitten minulla todettiin autoimmuunitauti . "Syytä sen ilmaantumiseen ei tunneta. Tauti kestää vuosia tai vuosikymmeniä, mutta voi väliin olla vähäoireinen. Sairauden aiheuttamaa haittaa voidaan vähentää, mutta parantavaa hoitoa ei ole tarjolla."  Lisäksi se voi muuttua pahanlaatuiseksi, siksi siitä on jo kaksi kertaa otettu koepala, kun muutoksia on ollut, onneksi se on pysynyt hyvälaatuisena, välillä kuitenkin haittaa elämää ja on kivulias. Joka kerta se tarkastus kuitenkin vähän jännittää, vaikka nyt omasta mielestäni se on hallinnassa.
Jotenkin sitä turtuu näihin moniin sairauksiin, elää ihan normaalisti, ei edes tajua, että on riskipotilas ja sairaudet voivat pahentua.  Itsestä pitäisi pitää parempaa huolta, mutta sitä ei muista silloin, kun on vähemmän oireita.
Eikä pahitteeksi olisi, jos läheisetkin joskus tämän muistaisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti