maanantai 16. tammikuuta 2017

Miten käytät aikasi?Olen tässä jo jonkun aikaa miettinyt, miten paljon vietän aikaani koneen ääressä päivisin.
Tietenkin ulkoilen Koiran kanssa, teen kotitöitä ja lämmitän mökkiä.  Mutta turhan usein käy niin, että ajattelen vain vilkaisevani jotain netistä ja unohdun sitten lukemaan blogeja ja selailemaan vinkkejä seuraavaksi käsityöksi.  Siinä sitten hurahtaa tovi jos toinenkin.Seuraan todella monia mielenkiintoisia blogeja ja yritän myös jättää kommentin käynnistäni.  Aina se ei onnistu (jotain teknisiä ongelmia) tai joskus vain ei osaa kommentoida mitään. 
Joskus ärsyynnyn "en ole robotti" testeistä, en todellakaan erota mikä on kaupan julkisivukuva ja mikä ei, enkä sitten haluakaan enää jättää kommenttiani.
Olen myös huomannut, että vierailijoiden määrä omassa blogissa on suoraan verrannollinen siihen miten paljon itse vierailee toisten blogeissa.  Ainakin näin pienellä bloggaajalla.
Itsekin tulee käytyä niiden tuttujen bloggaajien postauksia lukemassa, katsomassa mitä heille kuuluu.
Porukasta tulee aika tiiviskin. Jos jostain vakiokävijästä ei ole muutamaan päivään kuulunut, sitä tulee vilkaistuksi, että onko joku postaus mennyt ohitse.
Yllättävän paljon aikaa kuluu päivittäin tähän, ei niinkään oman postauksen tekoon.

 

Mutta nyt muutaman päivän olen todellakin miettinyt, että vietänkö liikaa aikaani täällä netissä?
Pitäisikö enemmän lähteä ulos jonnekin "ihmisten ilmoille"?
Johtuukohan tämä kevään tulosta vai mistä?
 

36 kommenttia:

 1. Älä viitti tommosia pohtia, tulee syyllinen olo meillekin, eli puhuit taas kuin meikäläisen ja ehkä monen muunkin ajatuksilla: vilkaistaan sitä ja sitä asiaa ja sitten onkin uppoutunut tuntitolkuiksi nettiin. Minulla on tv tässä samassa ja kaukosäädintä käyttämällä saan välillä katseltua jotakin TV-ohjelmaakin. Hei,ei tunneta syyllisyyttä, tämä on nyt tätä päivää, voi olla ettei tämä buumi vuosia kestä. Puhuttelevia kuvia ole napsinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää blogimaailmankin imaisee aina itseensä ja aika kuluu huomaamatta.

   Poista
 2. Niin mullakin jonakin iltana on tosi vaikeeta lopettaa täällä selailu. Mutta kyllä se tuolla selässä tuntuu...mulla kun on tää paikka vähän hankala, kun päivityksen myötä ei toimi netti ilman piuhaa. Ja nuo kirjat houkuttaa sitten lukemaan välillä (usein).
  Mutta kyllä tämä netissä roikkuminen kevään tullen ja valon lisääntyessä taas vähenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti vähenee, kunhan pääsee tuonne pihalle tekemään muutakin kuin lumitöitä.

   Poista
 3. Taas ollaan samoilla linjoilla. Mäkin olen liikaa täällä koneella, ulos vain pitäis lähteä !!
  Tässä on niin hyvä olla, nyt kun läppäri on sylissä ja pehvan alla hyvä tuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän huono työtuoli, mutta parempi niin ettei ole liian hyvä, jotta olisin vielä kauemmin koneella.

   Poista
 4. Mäkin ärsyynnyn noista "en ole robotti"-jutuista, kun pitäisi kommentoinnin olla jouhevaa, murh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun joku toinenkin on niistä ärsyyntynyt ;)

   Poista
 5. Netissä menee aina aikaa jos haluaa saada tietoa, antaa kommentteja,poiketa kavereitten blogeissa,tehdä itsekin postauksia..mutta on tämä antoisaakin. Elämä on muutakin ja tämän kaiken yhteensovittaminen on haastavaa välillä, mutta ainakin minulla jokaiselle on oma aikansa ja paikkansa. Kevät vie ajatukset jo puutarhaan ja sen myötä oma bloginikin hiukan hiljenee, kesä vasta tuo omat haasteensa..mutta hiljaa hyvä tulee. Jatketaan kukin omalla tyylillä ja tavalla :) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on todellakin antoisaa ja välillä yhteensovittaminen niin haastavaa.

   Poista
 6. Minä vietän koneella muutaman tunnin päivässä. Lueskelen läpi päivän muiden postauksia. Kommentoin todella paljon, todella moneen blogiin. Teen töitä lasten kanssa, joten töissä voin olla netissä (puhelimella) oikeastaan vain nukkariaikaan.
  Välillä tuntuu, että tosi paljon olen itsekin netissä, mutta toisaalta, tämä bloggaaminen on niin rakas harrastus minulle, että siitä en aio kokea huonoa omaatuntoa.
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainahan harrastuksiin kuluu aikaa. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Minusta ihan normaalia pohtimista niinkuin muittenkin asioitten kanssa elämässä. Itse avaan koneen harvemmin ennen iltapäivää mutta sitten ilta meneekin usein siihen....:( En seuraa kävijämääriäkään mutta minua "rassaa" enemmän kun en itse jaksa kommentoida muitten blogeissa ja se jos mikä vähentää kävijöitä. Eikö tämän pitäisi olla kiva harrastus eikä stressi...tiedän, helppo sanoa! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin pitkään kommentoimatta muitten juttuja, olin ehkä "ujo". Nyt kommentoin useammin. Sitä juuri olen pohtinutkin, että aiheuttaako tämä stressiä vai pysyykö edelleen kivana juttuna.

   Poista
 8. Minulla taas ollut lievää someähkyä tässä viime päivinä.Näitä jaksoja tulee ja menee.
  Välillä postailen itse päivittäin ja juttua riittää ja käyn kaikki mahdolliset blogit läpi ja kommentoin aktiivisesti.Sitten tulee hetki, kun ei ole oikein mitään sanottavaa, eikä kivoja kuviakaan.Ja ei tule oikein muidenkaan blogeissa vierailtua.
  Se tuntuu mukavalta, kun sama kommentoija-porukka jaksaa pysyä matkassa mukana kuukaudesta toiseen, mutta minä en niin kanna huolta, jos joku ei kertaan pariin kommentoi mitään.Ilahdun sitten suuresti, jos hän taas palaa kommentoimaan.
  Kyllä tässä koneella kieltämättä tulee talvisaikaan paljon oltua.Mutta kyllä se kompensoituu sitten kesällä, kun ei juurikaan kiinnosta,kun muut mukavat jutut vievät kaiken ajan.:)
  Ja kaiken kaikkiaan, onhan tämä blogiharrastus ihan mielettömän antavaa. :)
  Edellinen postauksesi kisustanne oli hurmaava!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tämä taitaa olla kausittaista. Välillä olen lopettamassa koko bloggaamista, mutta sitten tulee tunne, että mitä minä sitten teen, on tämä kuitenkin niin antoisaa.

   Poista
 9. Välillä mietin itsekin sitä tuleeko netissä roikuttua ihan liikaa. Lohduttaudun sillä, että kun kesä koittaa jää netissä olo ja bloggailu paljon vähemmälle.
  Kuntosalilla tulee sentään käytyä näin talvellakin säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eiköhän se tasottaudu kun kevät ja ulkohommat koittavat.

   Poista
 10. Bloggaaminen on vuorovaikutusta toisten kirjoittajien kanssa ja kun sitä ei synny, niin jotain puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta puhut. Jos ei tule yhtään kommenttia, niin se on aika tyhjän tuntuista.

   Poista
 11. Ihan totta, sitä hyvin helposti hukkuu nettiin ja hukkaa aikaansa. Hommaa voi tehdä järjestäytyneemmin, jos vaan päättää, että nyt olen vaikka tunnin netissä tai kaksi ja ei yhtään enempää. Helpommn sanottu, kuin tehty, mutta jos päättää, niin kyllä se siitä rutinoituu.

  Kiitos mummo kivoista kommenteista ja oikein mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaankin luoda itselle joku aikataulu ja rajat "koneella oloon" kuten teineillekin. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 12. Laatuaikaa, ehdottomasti!Ei kaikesta tarvitse tuntea syyllisyyttä, harrastus ja mukava sellainen on blogi. Ihailtavaa, että kotitöiden lisäksi ehdit siihenkin panostaa. Eläimistäkin on käsitöiden lisäksi oikein mukava lukea, kun itselle ei mikään karvainen kaveri sovi. On siis arvokasta, että kerrot lemmikeistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eläimet kuuluvat niin vahvasti elämäämme, että tottakai niistä kirjoittelen.

   Poista
 13. Ihan totta turiset taas! Itse olen miettinyt samaa. On ihana saada kommentteja omaan pistaukseen. Mutta se ei riitä. Kun lukee muita blogeja ja jättää kommentin, niin itse ainakin käyn vielä katsomassa mitä siihen on vastattu. Olen jäänyt ikäänkuin koukkuun. Toki se on todella kiva koukku.
  Täytyisi ottaa joku systeemi ja lukea aina tiettyyn aikaan blogit ja sitten taas seuraavana päivänä...
  En tiedä, kiva kuulua kuitenkin tähän poppooseen!
  Kivaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on tosiaankin kiva kuulua tänne. Itse pyrin aina vastaamaan kommentteihin, joskus aikaviiveellä, mutta kuitenkin. Joskus harmittaa, kun on kommentoinut ja kysynyt jossain blogissa jotain ja siihen ei vastata.

   Poista
 14. Aiheellinen postaus. Itse olin nyt kaksi viikkoa ilman netin ihmeellyksiä sekä blogistaniaa. Aika kului kun hurahtaen uutta oppien ja itsensä haastamisella. Ajoittain mietin, että avaan koneen ja käyn kurkkimassa blogeja, mutta jotenkin aina tuli jokin muu asia eteen jonka halusin saattaa valmiiksi. Aikaa on jäänyt enemmän siivoukselle ja järjestely hommiin. Toki sitä aatteli, että kun itsekin pitää blogia, että häipyyköhän kaikki ihanat blogi-tuttavuudet, kun en ole paikalla vastailemassa, postailemassa ja jättämässä kommentteja blogeihin. Mutta ajattelin, että eihän tämä voi työstä käydä, bloggailun pitää olla hauskaa, mielekästä ja silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Ne ihmiset jotka eivät pidä esim. minun tyylistäni bloggailla, eivät piipahtele..vaan kyllä ne akanat karsiutuu jyvistä ja jää ne "hengenheimolaiset"..
  kiitos näistä ajatuksista sinulle!

  VastaaPoista
 15. Samaa olen minäkin mittinyt ja sitten olen vielä tuolla instassa...no se taida viedä niin paljon aikaa, kun nämä blogit.
  Pitäisiköhän tehdä päätös, että yksi päivä viikossa voisi blogeissa vierailla. Luulen ettei olisi hassumpi päätös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin hyvä päätös tai sitten tuntirajoitus päivittäin. Mukavaa tiistaita!

   Poista
 16. Minä kun olen kotona, työkyvyttömyyseläkkeellä, niin on niin paljon aikaa olla blogissa.
  Kyllä minä olen kans miettinyt että olenko liikaa täällä blogi maailmassa.
  Mutta toisaalta aikansa kutakin, kyllä tämä varmasti jossakin vaiheessa muuttuu joksikin muuksi harrastukseksi. Nyt tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta puhut. Nyt kun on tästä innostunut, niin nyt tätä. Mukavaa päivää!

   Poista
 17. No aivan liian paljon. Olen miettinyt, että leivon nykyisin paljon vähemmän kuin ennen. Sitten on fb, sinne laitan kuvan joka päivä ja nyt tuo Instagram, sehän vie aikaa! Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on leipominen jäänyt lähes kokonaan.

   Poista
 18. Minä poden joskus huonoa omaatuntoa siitä, että en kauhean usein ehdi vierailla toisten blogeissa. Pyrin kuitenkin edes kerran viikossa vierailemaan¨. No facessa käyn päivittäin useita kertoja. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin tekee tavallaan ja siten kun omaan elämän tilanteeseen sopii. Mukavaa iltaa.

   Poista