perjantai 27. marraskuuta 2015

Ontelokuteiden jämät

Tässä nyt on sitten viimeiset ontelokuteet virkattuna koriksi ja pannunaluseksi.
Yritän kovasti kiriä tätä loppuvuotta myös lankalaihiksen suhteen, vaikkei nämä ontelokuteet siinä mukana olekaan.
Olen vähitellen onnistunut olemaan myös ostolakossa uusien lankojen suhteen.  Paljolti siksikin, kun rahaa on mennyt nyt tähän asuntoasian järjestämiseen. 
Tänään tuli taas ikävä tieto, että muuttoilmoitusta ei voikaan tehdä vielä, vaan lopputarkastus tulee tehdä ennen sitä.  Taas tätä byrokratiaa eli valmiiseen taloon pitää tehdä lopputarkastus ja sitten vasta saa "muuttaa".  Käytännössähän olemme jo täällä. 
Edellisestä lopputarkastuksestakaan ei ole kauaa, kun viimeiset jutut eli viemäröintiasiat on tarkastettu vajaa pari vuotta sitten. 
Voisi siis olettaa, että lopputarkastus sujuisi nopeasti, kunhan vaan saadaan sovittua aika siihen. Nyt joulun alla olisi muutakin puuhaa, mutta muuttoilmoitus pitäisi tehdä tämän vuoden puolella, jotta kiinteistövero tulisi sitten ensi vuonna pienempänä.  Kaikenlaisia kiemuroita tuossakin asiassa.  Ymmärrän nyt hyvin,  miksi monet asuvat mökeillään ilman, että ryhtyvät muuttamaan sitä vakituiseksi asunnoksi.  Pitävät vaan postiosoitteensa jossain muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti