Viikonloppuna sain ison muovikassillisen raparperejä sekä maistiaispullon raparperisimaa/-mehua.
Ohjeenkin sain vielä mukaan.
Ensiksi raparperia reilu litra paloina.
Muutama kourallinen mustaherukan lehtiä.
Sitruuna pestynä ja siivutettuna.
Kaksi litraa kiehuvaa vettä.
Kaksi ruokalusikallista viinihappoa.
Sokeria 4,5 dl.
Vesi siis kiehautetaan, siihen sulatetaan keskenään sekoitetut sokeri ja viinihappo
ja sitten vesiseos kaadetaan raparperipalojen, mustaherukan lehtien ja sitruunasiivujen päälle
kannelliseen astiaan. Annetaan olla vuorokausi huoneen lämmössä.
Siivilöidään ja pullotetaan.
Tästä annoksesta tuli noin kolme litraa mehua,
joka laimennetaan noin 50 % joko vedellä tai kivennäisvedellä.
Ja on hyvää ja raikasta!
Raparperijuoma on kyllä hyvää :)
VastaaPoistaTodella raikasta.
PoistaAivan ihanan näköistä! Varmaan hyvää!
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua!
Kiitos, hyvää on.
Poistanam :) ihanan näköistä!
VastaaPoistaJa makuista!
PoistaKiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMinä kyllä kokeilen tehdä tuota.
Minulla on raparperia ja viinimarjapensaan lehtiä omasta takaa.
Mukavaa kesä viikonloppua sulle.
Kiitos, samoin sinulle.
PoistaMeillä on raparperia omasta takaa ja juoman reseptikin jossain. Kiitos muistutuksesta; voisinkin valmistaa rapsumehua 🙂 Sinulta on ilmestynyt monta ihanaa postausta sillä aikaa kun minä olen ollut muualla 💕Ja eikun lukemaan... Hyvää sunnuntaita !
VastaaPoistaHyvää sunnuntaita sinullekin!
PoistaTätä on kyllä kokeiltava.Tänään maistelin mustaherukoitten lehdistä tehtyä juomaa ja oli niiiiin hyvää ja raikasta hellejuomaa nams:P
VastaaPoistaTuokin mustaherukkajuoma on ihanaa.
Poista